fbpx Skip to content

Om Secondly

Secondly vil gøre køb og salg af secondhand online NEMT og inspirerende!

Vores mission er at hjælpe genbrugsforhandlere og upcycle brands med at øge salget af genbrugsvarer og samtidig skabe en øget opmærksomhed om genbrugsforhandlere i Danmark. Vi mener nemlig, at man ved at samle flere forhandlere ét sted, kan skabe en synergi effekt der øger salget hos hver enkelt forhandler.

Secondly er en markedsplads for videresalg af tøj, håndtasker, sko og accessories. Vi tilbyder et digitalt butiksvindue og showroom – kun forbeholdt professionelle og godkendte sælgere af secondhand og upcycle med et klart mål om at samle de bedst sælgere ét sted.

Est. 2020

Secondly blev grundlagt i juli 2020 af Maria Clemmensen og Elin Brimnes, med en drøm om at skabe et kvalitetssikret genbrugsunivers, hvor man kan blive inspireret fremfor overvældet af udvalget af dårlige forhandlere og genbrug i lav kvalitet. Vi har derfor valgt, at samle de bedste forhandlere ét sted! 

Markedspladsen Secondly er bygget som en app, hvor vores brugere får adgang til et overskueligt overblik over forhandlernes varer i real tid. Appen er udviklet med brugeroplevelsen i fokus, der skal gøre det nemt og overskueligt at varetage en online salgsindsats, og samtidig spare vores brugere for tid og indsats, når det kommer til at finde secondhand af høj kvalitet.

Secondly (2)

Vores vision

Vi ønsker at reducere tøjspild ved at gøre det lettere at sælge og købe genbrugstøj af kvalitet. Vi ønsker at inspirere til en ændring af vores tøjforbrugsvaner med en styrket bevidsthed om overforbrugets miljø- og klimamæssige konsekvenser, og styrke opfattelsen af tøjets værdi, når det forhandles som genbrug.

Årsagen til, at vi valgte at arbejde med genbrug og nedbringelsen af overforbrug, skyldes en kæmpe interesse i løsninger på de miljømæssige udfordringer. Tøj er ekstremt klimabelastende, og miljøforurening og CO2-udledning af tøjaffald er blot nogle af de afledte effekter af modeindustrien. Vi blev bevidste om, baseret på en række undersøgelser, at den danske befolkning er blandt dem, der forbruger mest i verden, når talen er om tøjforbrug! Faktisk viser en stor undersøgelse, at vi i gennemsnit lader omkring 30 % af vores garderobe hænge i skabet. Der findes altså et stort uudnyttet potentiale i det tøj der sælges og købes i Danmark. Med andre ord er der en masse tøj, der går til spilde, og et stort uforløst potentiale i varer af høj kvalitet, hvilket er årsagen til, at Secondly idéen opstod!